2021-02-02

Maak kennis met Haagse Helper Rachel

Delen?

“Mijn tijd bij Haagse helpers heeft mij eraan herinnerd dat het belangrijk is om naar een ander om te kijken!”

Ik ben Rachel, 22 jaar oud en al 3 jaar vrijwilliger bij Haagse Helpers. Ik ben ooit begonnen bij Haagse Helpers via mijn studentenvereniging NSDH. Vanuit de studentenvereniging werd er een avond georganiseerd waarbij we in groepjes mensen gingen helpen. Het voelde heel goed om iemand te helpen en daarom ben ik hiermee door gegaan.

In de 3 jaar dat ik ben betrokken bij Haagse helpers heb ik hele diverse klussen gedaan. Onlangs hebben we bijvoorbeeld een verzorgingstehuis kerstwaardig gemaakt. Ik ben ook een maatje geweest van een vrouw. Op goede dagen deden we samen boodschappen en op andere momenten deed ik het alleen.

Sinds september ben ik als ambassadeur betrokken bij Haagse helpers. Hierbij help ik met het brainstormen over bepaalde vrijwilligersplekken en leuke activiteiten zoals de oliebollenactie tijdens kerst. Als ambassadeur help ik bij events die georganiseerd zijn door Haagse Helpers. Helaas is dat door corona nu even niet mogelijk. Ik heb de kans gekregen van de organisatie om achter de schermen te kijken en dat is voor mij echt een eer!

Het leukste van vrijwilliger zijn bij Haagse helpers is het contact met mensen die je normaal gesproken niet zou tegenkomen als student. Ook kom ik op plekken waar ik niet vanzelfsprekend zou komen. De mensen zijn oprecht geïnteresseerd in het contact en dat maakt het zo leuk! Tijdens het studeren en bouwen aan je carrière is het een verademing om iemand te helpen met iets wat voor jou een kleine moeite is. Ik vind het erg fijn om dan even niet met mezelf bezig te zijn, maar juist te focussen op iets doen voor een ander.

Mensen die hulp nodig hebben en eenzaam zijn motiveren mij om bij Haagse helpers te blijven. Ik associeerde Den Haag eerst altijd met gezelligheid en studeren. Bij Haagse Helpers ben ik erachter gekomen dat dit niet alleen maar het geval is. Ik vind het mooi hoe de organisatie oog heeft voor het uitdagen van vrijwilligers. Haagse Helpers zoekt ook echt naar wat past bij jou. Ze zijn niet alleen gericht op de vraag, maar ook op wat een leuke uitdaging is voor jou.

Mijn tijd bij Haagse helpers heeft mij eraan herinnerd dat het belangrijk is om naar een ander om te kijken. Ook ben ik erachter gekomen dat het gecombineerd kan worden met persoonlijke groei. Eerst had ik het idee dat het een offer van je tijd was, maar je hebt er zelf ook veel aan. Mensen zijn vaak erg open en stellen zich kwetsbaar op. Dat is heel mooi om te zien!

Ik raad het iedereen aan om Haagse helper te worden. Het haalt je uit je eigen belevingswereld en laat zien hoeveel je kunt betekenen voor mensen in deze stad. Je leert dingen over jezelf, ook hele onverwachte dingen. Ook de samenwerking met andere vrijwilligers kan leiden tot hele gezellige en sociale momenten!

Meer verhalen lezen?

2024-02-28

Ontmoet samenwerkingspartner Beate

Als coördinator vrijwilligerswerk bij Cardia Landscheiding vervult Beate Smits een sleutelrol in het creëren van waardevolle connecties tussen vrijwilligers, bewoners en familieleden. Al twee jaar lang werkt ze nauw samen met de Haagse Helpers, waarbij ze de impact van deze samenwerking benadrukt.
Lees hier het verhaal van Nelleke die spreekt op ons lustrum feest
2024-01-23

Ontmoet samenwerkingspartner Nelleke

Een belangrijke steunpilaar in de samenwerking tussen Ardis en de Haagse Helpers is Nelleke, een deskundige en bevlogen professional bij Ardis, een bureau voor organisatieontwikkeling.
2024-01-02

Maak kennis met Mevrouw Steenstra

Ik word binnen gelaten door een thuishulp. Mevrouw, die alleen woont met haar lieve maar enigszins ondeugende kat, zit in kleermakerszit op haar bed, dat tevens op haar kantoor lijkt.