Wie wij zijn

Netwerk Haagse Helpers droomt van een sociaal verbonden stad waarin elke jongere zich bewust is van zijn of haar talenten en deze in wil zetten voor kwetsbare stadsgenoten! 

Wij geloven in de kracht van jongeren

Wij vinden het belangrijk om, naast de concrete bemiddeling, aandacht te besteden aan het vergroten van bewustwording en bereidheid van jongeren om de stad te dienen. Bereidheid ontstaat wanneer jongeren geraakt worden door de nood die zij om zich heen zien, maar ook verlangen en oog krijgen voor de mogelijkheden om positieve verandering te brengen.

Deze bereidheid om te helpen wordt verder vergroot wanneer vrijwilligers ruimte ervaren om zelf in actie te kunnen komen voor een bestaande hulpvraag of initiatieven te nemen voor het oplossen van een door henzelf gesignaleerde hulpvraag. Netwerk Haagse Helpers helpt vrijwilligers te ontdekken waar hulp geboden kan worden en hoe deze hulp vorm kan krijgen.

Wij willen dit bereiken door jongeren te activeren en inspireren om vrijwillig hulpactiviteiten uit te voeren. Daarnaast bieden we onze vrijwilligers community en mogelijkheden tot zelfontwikkeling door middel van trainingen en workshops. Bij Haagse Helpers worden verschillende werelden met elkaar in ontmoeting gebracht.

Over ons

Begin 2017 kwam Stichting TijdVoorActie in contact met Alex Haas. Een bevlogen inwoner uit de omgeving Den Haag met een groot netwerk, hart voor jongeren en vrijwilligerservaring. Samen met andere ‘helpers’ is hij Netwerk Haagse Helpers gaan ontwikkelen.

Sinds 2018 zijn we gestart en hebben vele jongeren en partijen ons gevonden.

Als Haagse Helpers is onze missie:
Haagse Helpers is een community van vrijwilligers die bouwen aan een sociaal verbonden stad. Jongeren helpen stadsgenoten, inspireren elkaar en komen zelf tot bloei.

In 2020 heeft dit zich vertaald dat wij de prijs hebben mogen ontvangen van ‘De Haagse Vrijwilligersorganisatie van het jaar 2020‘.

Team Haagse Helpers

Samen maken wij de stad een stukje mooier!

Rachel Sleurink

Projectcoördinator

“In Den Haag bouwen jongeren aan een stad waar iedereen gezien wordt. Dat is prachtig, want wanneer je naar een ander omziet, wordt iedereen daar rijker van.”

Alex Haas

Initiatiefnemer/Projectcoördinator

“Vanuit mijn positieve instelling en betrokkenheid bij de lokale maatschappij, zie ik snel mogelijkheden. Als jongeren zich inzetten, dan ontstaan er mooi dingen! “Wees niet op jezelf gericht, maar op de ander’’

Janne Koekkoek

Janne Koekkoek

Ambassadeur

“Hoe mooi om iemand te helpen, daarmee je horizon te verbreden en ook nog eens allemaal andere gemotiveerde jongeren te ontmoeten.”

Bastine Noordergraaf

Projectcoördinator

Yiwen

Jongerenbegeleider MDT Missie

Met passie bouw ik samen met jongeren aan een mooier Den Haag, waar alle harten verbonden zijn. Een warme en energieke stad is waar ik naar uitkijk!

Douwe

Douwe Meindertsma

Voorzitter

Raïsh

Raïsh Farzand Ali

Penningmeester

Willemijn Veerman

Secretaris

Josine Wiskerke

Vertrouwenspersoon

Josine is als vertrouwenspersoon beschikbaar voor alle vrijwilligers van Haagse Helpers. Wil je een afspraak met haar maken? Stuur dan een mailtje naar vertrouwenspersoon@haagsehelpers.nl

Wil jij lokaal een verschil maken? Met een donatie ondersteun je ons werk. Hierdoor kunnen wij jongeren begeleiden in hun vrijwilligerswerk voor eenzame en kwetsbare stadsgenoten. Jouw gift zorgt ervoor dat jonge vrijwilligers verwilderde tuinen opknappen, grofvuil buiten zetten en samen met hun maatje een bakkie doen.