2024-01-02

Maak kennis met Mevrouw Steenstra

Delen?

“De meest betekenisvolle en diepgaande gesprekken die ik heb gehad, waren niet met mensen van mijn eigen leeftijd, maar met jongeren.”

Ik word binnen gelaten door een thuishulp. Mevrouw, die alleen woont met haar lieve maar enigszins ondeugende kat, zit in kleermakerszit op haar bed, dat tevens op haar kantoor lijkt.

Op dat bed zit mevrouw Steenstra, een krachtige vrouw met een passie voor techniek en tuinieren. Het leven heeft haar uitgedaagd met de collageen ziekte HEDS en een geschiedenis van verschillende pleeggezinnen, waardoor ze nu geen familie om zich heen heeft. Desondanks straalt Mevrouw Steenstra positiviteit en kracht uit en heeft ze haar eigen unieke verhaal te vertellen.

Ondanks de obstakels die het leven haar heeft voorgeschoteld, bleef ze vastberaden en bleek ze op technisch gebied erg goed te zijn. Haar huis en tuin waren soms het toneel van kleine reparaties, waarbij ze zelf de touwtjes in handen nam. Maar door haar ziekte waren er momenten waarop ze hulp nodig had die verder ging dan wat haar oudere buurmannen konden bieden.

De Haagse Helpers kwamen op haar pad, en sinds de lente hebben wij een waardevolle rol gespeeld in het leven van mevrouw Steenstra. Van het knippen van heggen tot gezamenlijke bezoekjes aan de Gamma voor benodigde materialen, de vrijwilligers hebben niet alleen klusjes geklaard, maar ook deuren geopend naar nieuwe ervaringen.

Wat begon als een simpel bezoekje aan de bouwmarkt, resulteerde in het delen van kennis en vaardigheden. Mevrouw Steenstra nam het initiatief om haar helpers iets bij te brengen, vooral op het gebied van veilig klussen en techniek. Haar ervaring als pleegmoeder zorgde voor een unieke dynamiek, waarbij ze niet alleen hulp ontving, maar ook waardevolle levenslessen doorgaf aan jongere generaties.

De interactie tussen oud en jong, de uitwisseling van ervaringen en de diepgaande gesprekken met jongeren hebben voor mevrouw Steenstra een onverwachte rijkdom toegevoegd aan haar leven. Ze benadrukt het belang van deze wisselwerking en moedigt andere ouderen aan om ook de stap te zetten naar Haagse Helpers.

Mevrouw Steenstra heeft geen gemakkelijk leven gehad, maar in haar verhaal ontdek ik veerkracht, vreugde en een inspirerende verbondenheid met de gemeenschap. Haar ervaringen illustreren de kracht van samenwerking en het delen van kennis, waardoor niet alleen zijzelf, maar ook anderen kunnen groeien. Het verhaal van mevrouw Steenstra is een ode aan doorzettingsvermogen en de positieve impact die ontstaat wanneer mensen elkaar helpen, ongeacht de uitdagingen die het leven met zich meebrengt. We hopen mevrouw Steenstra nog bij veel klussen te kunnen ondersteunen en we kunnen jouw hulp altijd goed gebruiken!

Meer verhalen lezen?

2024-02-28

Ontmoet samenwerkingspartner Beate

Als coördinator vrijwilligerswerk bij Cardia Landscheiding vervult Beate Smits een sleutelrol in het creëren van waardevolle connecties tussen vrijwilligers, bewoners en familieleden. Al twee jaar lang werkt ze nauw samen met de Haagse Helpers, waarbij ze de impact van deze samenwerking benadrukt.
Lees hier het verhaal van Nelleke die spreekt op ons lustrum feest
2024-01-23

Ontmoet samenwerkingspartner Nelleke

Een belangrijke steunpilaar in de samenwerking tussen Ardis en de Haagse Helpers is Nelleke, een deskundige en bevlogen professional bij Ardis, een bureau voor organisatieontwikkeling.
2021-05-25

Meet Haagse Helper Ewout

Het leukste bij Haagse Helpers vind ik het ontmoeten van verschillende mensen die je normaal niet zomaar zou ontmoeten. Je maakt jezelf nuttig terwijl je mensen ontmoet.