2024-01-23

Ontmoet samenwerkingspartner Nelleke

Delen?

Lees hier het verhaal van Nelleke die spreekt op ons lustrum feest
“We zoeken altijd naar manieren waarop we kunnen bijdragen aan maatschappelijke initiatieven die echt iets terugdoen voor de samenleving. Dat is waarom de samenwerking met de Haagse Helpers zo waardevol is voor ons.” 

Een belangrijke steunpilaar in de samenwerking tussen Ardis en de Haagse Helpers is Nelleke, een deskundige en bevlogen professional bij Ardis, een bureau voor organisatieontwikkeling. Haar betrokkenheid bij de Haagse Helpers gaat verder dan alleen samenwerken; Nelleke heeft een cruciale rol gespeeld in het verrijken van de initiatieven en visie van de Haagse Helpers.

Als organisatieadviseur bij Ardis begeleidt Nelleke teams en leidinggevenden bij hun ontwikkeling op persoonlijk en professioneel vlak. Maar haar inzet gaat verder dan de professionele sfeer. Ze heeft ons actief ondersteund door workshops voor te bereiden en te geven, en heeft zelfs als dagvoorzitter opgetreden tijdens ons lustrumfeest. Haar waardevolle bijdrage heeft niet alleen onze evenementen verrijkt, maar heeft ook bijgedragen aan het versterken van de verbinding tussen de Haagse Helpers en Ardis.

“Als Ardis willen we veel in het kader van social return doen,” legt Nelleke uit. “We zoeken altijd naar manieren waarop we kunnen bijdragen aan maatschappelijke initiatieven die echt iets terugdoen voor de samenleving. Dat is waarom de samenwerking met de Haagse Helpers zo waardevol is voor ons.”

Nelleke, expert op het gebied van teamontwikkeling en organisatieontwikkeling, heeft verschillende projecten met de Haagse Helpers onder handen genomen. “Wat ik erg leuk vind aan hoe ze binnen de Haagse Helpers werken, is dat ze echt aan ons vragen om te doen waar wij goed in zijn, zodat we onze kwaliteiten optimaal kunnen benutten.”

In het gesprek bracht Nelleke ook haar ervaring in de thuiszorg ter sprake en prees ze de praktische hulp die de Haagse Helpers bieden aan mensen met specifieke behoeften. Wat haar echter nog meer raakt, is de community en het tot stand brengen van verbinding tussen vrijwilligers en doelgroepen die elkaar anders niet zouden ontmoeten.

Bij het terugblikken op een recente workshop, waarin ze deelnemers begeleidde in het presenteren van zichzelf, deelde Nelleke een hartverwarmende anekdote: “Ik vond het heel grappig om te merken dat er jongeren waren die ontzettend graag wilden. Die in het begin vrij onwennig binnenkwamen, elkaar niet goed kenden, maar vervolgens heel snel in gesprek raakten, persoonlijke verhalen deelden en echt van elkaar wilden leren. Dat vond ik heel mooi om te zien, een prachtig voorbeeld van hoe contact maken leidt tot verbinding.”

 

Nelleke sluit af met een benadrukking van de essentie van de Haagse Helpers. Ze benadrukt het belang van de missie, die niet alleen praktische hulp biedt, maar ook een brug slaat tussen verschillende gemeenschappen. De samenwerking tussen Ardis en de Haagse Helpers blijft gedreven door het verlangen om samen de stad en de wereld een beetje beter te maken.

Meer verhalen lezen?

2024-02-28

Ontmoet samenwerkingspartner Beate

Als coördinator vrijwilligerswerk bij Cardia Landscheiding vervult Beate Smits een sleutelrol in het creëren van waardevolle connecties tussen vrijwilligers, bewoners en familieleden. Al twee jaar lang werkt ze nauw samen met de Haagse Helpers, waarbij ze de impact van deze samenwerking benadrukt.
2024-01-02

Maak kennis met Mevrouw Steenstra

Ik word binnen gelaten door een thuishulp. Mevrouw, die alleen woont met haar lieve maar enigszins ondeugende kat, zit in kleermakerszit op haar bed, dat tevens op haar kantoor lijkt.
2021-05-25

Meet Haagse Helper Ewout

Het leukste bij Haagse Helpers vind ik het ontmoeten van verschillende mensen die je normaal niet zomaar zou ontmoeten. Je maakt jezelf nuttig terwijl je mensen ontmoet.