2021-05-25

Meet Haagse Helper Ewout

Delen?

“Ik ben erachter gekomen dat je een leuke klik kan hebben met mensen die je niet kent en waarmee je eigenlijk weinig gemeen hebt.”

Ik ben Ewout, 27 jaar oud en sinds september 2020 vrijwilliger bij Haagse helpers. Bij Haagse Helpers heb ik meerdere losse klussen gedaan. Sinds kort ben ik ook een maatje van een Egyptische jongen. Ik help hem met het leren van de Nederlandse taal. We spreken maandelijks af, zowel online als in het echt. Hij stuurt ook teksten naar mij zodat ik deze kan controleren. Laatst hebben we een rondje door het centrum van Den Haag gelopen.

Toen ik naar Den Haag verhuisde was ik op zoek naar een plek om vrijwilligerswerk te doen. Naast het helpen van mensen wilde ik graag de stad en nieuwe mensen leren kennen. Dit heb ik bij Haagse Helpers gevonden. Het leukste bij Haagse Helpers vind ik het ontmoeten van verschillende mensen die je normaal niet zomaar zou ontmoeten. Je maakt jezelf nuttig terwijl je mensen ontmoet. Ook is het maatjestraject heel leuk. Mijn maatje heeft veel Egyptische vrienden, dus voor hem is het ook leuk om iemand van een andere cultuur te ontmoeten die hem helpt met de Nederlandse taal.

Ik ben erachter gekomen dat je een leuke klik kan hebben met mensen die je niet kent en waarmee je eigenlijk weinig gemeen hebt. Elke klus is weer heel anders en uniek. Van te voren denk je dat je iemand komt helpen en vervolgens weer weg gaat. Maar toch is het elke keer weer een unieke ervaring met leuke gesprekken. Van te voren dacht ik dacht ik dat jongeren niet veel aan vrijwilligerswerk deden. Bij Haagse Helpers zie je echter dat veel jongeren zich inzetten voor de stad. Als jongere kun je mensen goed helpen met iets wat voor jou een kleine moeite is. De mensen die je helpt zijn hier oprecht blij mee.

Wat mij altijd zal bij blijven is een moment dat ik hielp bij het uitpakken van een aantal verhuisdozen die al jarenlang op de kast stonden. Dit was rond de kerstperiode. De verhuisdozen zaten vol herinneringen van vroeger en de hulpvrager begon mooie en persoonlijke verhalen te vertellen, bijvoorbeeld over hoe ze vroeger kerst vierden. Vervolgens hebben we samen de kamer versierd en heb ik de platenspeler gerepareerd. Hierdoor ontstond een echte kerstsfeer. Mede door de corona periode ben ik kleinere dingen zoals dit gaan waarderen.

Ik zou het iedereen aanraden om Haagse Helper te worden. Het kost niet veel tijd en je ziet de andere kant van de stad. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met andere Haagse Helpers zodra de maatregelen dit toestaan!

Meer verhalen lezen?

2024-02-28

Ontmoet samenwerkingspartner Beate

Als coördinator vrijwilligerswerk bij Cardia Landscheiding vervult Beate Smits een sleutelrol in het creëren van waardevolle connecties tussen vrijwilligers, bewoners en familieleden. Al twee jaar lang werkt ze nauw samen met de Haagse Helpers, waarbij ze de impact van deze samenwerking benadrukt.
Lees hier het verhaal van Nelleke die spreekt op ons lustrum feest
2024-01-23

Ontmoet samenwerkingspartner Nelleke

Een belangrijke steunpilaar in de samenwerking tussen Ardis en de Haagse Helpers is Nelleke, een deskundige en bevlogen professional bij Ardis, een bureau voor organisatieontwikkeling.
2024-01-02

Maak kennis met Mevrouw Steenstra

Ik word binnen gelaten door een thuishulp. Mevrouw, die alleen woont met haar lieve maar enigszins ondeugende kat, zit in kleermakerszit op haar bed, dat tevens op haar kantoor lijkt.