Meet Haagse Helper Jip

“Het leukste van vrijwilligerswerk vind ik dat je op plekken komt waar je zelf niet zo snel heen zou zijn gegaan”

Mijn naam is Jip, 21 jaar oud en ik zit bij Haagse helpers sinds oktober 2020. Ik doe hier het MDT-traject (Maatschappelijke Diensttijd). Dit houdt in dat ik in 6 maanden 80 uur vrijwilligerswerk mag doen en door middel van workshops en andere trainingen aan mezelf kan werken. Ik doe het vrijwilligerswerk bij BuurtBoerderij De Nijkamphoeve, wat ik echt ontzettend leuk vind om te doen! Van te voren had ik zeker niet verwacht dat ik er ooit vrijwilligerswerk zou doen.

Ik ben bij Haagse helpers gekomen via mijn zus. Zij had een paar maanden eerder al een MDT-traject gevolgd en heeft me echt aangeraden om vrijwilligerswerk te gaan doen. Ik heb zelf besloten om een MDT-traject te volgen bij Haagse helpers. Ik heb moeite met het kiezen van een studie en heb daardoor veel tijd over. Momenteel zit ik in mijn tweede tussenjaar. Het MDT-traject bij Haagse helpt mij om een stapje dichter bij mijn studiekeuze te komen, omdat het een combinatie is van vrijwilligerswerk en aan jezelf werken.

Wat fijn is bij Haagse Helpers is de begeleiding die je krijgt. Mijn begeleidster Esther heeft mij niet alleen geholpen bij het vinden van mijn huidige vrijwilligersplek, maar heeft ook met mij een oefening gedaan waarbij ik ontdekte waar mijn interesses en kwaliteiten liggen. Tijdens dit gesprek vertelde ik dat ik de filmindustrie heel leuk en interessant vind. Dezelfde dag berichtte Esther mij meteen dat ze een filmmaker kent. Deze filmmaker stond er voor open om samen te kijken of ik met hem mee kon lopen achter de schermen.

Het leukste van het vrijwilligerswerk vind ik dat je op plekken komt waar je zelf niet zo snel heen zou gaan. Je leert ook nieuwe mensen kennen waar je veel van kunt leren!

Ik zou het dan ook zeker aanraden om een Haagse helper te worden. Bij Haagse Helpers maakt het niet uit of je alleen vrijwilligerswerk wilt doen of dat je jezelf wilt verbeteren. Je zult er hoe dan ook veel van leren en je bent wat mooie ervaringen rijker.

Deel deze post:

Lees andere verhalen van Haagse Helpers:

Meet Haagse Helper Jip

Haagse Helper Olivia vertelt