MDT YourCube

Doe jij ook mee met MDT YourCube?

Wil jij iets goeds doel voor de samenleving? En daarmee jezelf ontwikkelen? Dan is de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) wellicht iets voor jou! Via Haagse Helpers kan je meedoen met het programma ‘YourCube’.

Vind je het leuk om kennis te maken met een specifieke doelgroep (vluchtelingen, doven, ouderen, kwetsbare kinderen, etc)? Jezelf te oriënteren op wat je later wil worden? Een bepaalde vaardigheid ontwikkelen? Je in te zetten voor de maatschappij? Of aan je CV werken? Allemaal goede redenen om verder te lezen over YourCube!

Wat is het?

Het is een programma van de overheid (gesubsidieerd door ZonMW) om jou te laten ontdekken wat je leuk vindt, waar je goed in bent en je tegelijkertijd in te zetten voor de maatschappij. Zo kan je jezelf ontwikkelen én doe je iets goeds. Ben je tussen de 14-27 jaar? Dan kan je meedoen!

Hoe werkt het?

Je zet je in voor vrijwilligersprojecten in Den Haag. Dit doe je regelmatig, zodat je minimaal 80 uur vrijwilligerswerk doet binnen 6 maanden. Dit kunnen verschillende projecten zijn, zodat je kan kennismaken met verschillende doelgroepen. Je kan ook aan de slag met één project, zodat je je hier kan ontwikkelen in iets specifieks.

Projecten zijn heel divers, denk aan: cake bakken met slechthorenden, surfen met kwetsbare kinderen, social media beheren, werken op een buurtboerderij, storytelling van ouderen, spelletjes met anderstaligen.

Wat bieden we jou?

We helpen je groeien en ontwikkelen. We bepalen samen je leerdoelen, bieden je begeleiding en training in het traject en zoeken een vrijwilligersplek die bij je past. Na afloop krijg je een Europass. Dit is een officieel Europees certificaat dat goed op je CV staat.

Wat verwachten we van jou?

Dat je enthousiast bent om aan de slag te gaan, je wil ontwikkelen en je minimaal 80 uur wil zetten binnen 6 maanden. Dit is gemiddeld 4u per week. Het maakt niet uit als je niet precies weet wat je wil, daar denken we graag met je over na!

En nu?

Heb je interesse? Of wil je een keer mee doen met een activiteit om te kijken of het wat voor je is? Vul onderstaand formulier in of mail naar info@haagsehelpers.nl. We gaan graag met je in gesprek!

P.s. Leuk om dit korte filmpje te bekijken over YourCube.

 

Verhalen van MDT'ers

Meet Haagse Helper Jip

Haagse Helper Olivia vertelt

Wil je ook een Haagse Helper worden?

* Er wordt binnen 1 week contact met u opgenomen.