Wat leuk dat je een kijkje neemt op de pagina van de ‘YourCube’. Hier kun je alle informatie vinden over de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) die Netwerk Haagse Helpers in Den Haag aanbiedt.

YourCube

YourCube is de plek waarin de Maatschappelijke Diensttijd vormgegeven kan worden. De projectnaam ‘YourCube’ is geïnspireerd op de ‘PowerCube’: een kubusvormig stekkerblok waar aan alle kanten kan worden ingeplugd. Zo zien wij de MDT ook. Iedereen kan ‘inpluggen’ en meedoen. Daarnaast is het een centrum van energie en verbinding. De MDT is er echt voor jongeren, het sluit aan op wat zij willen, waar zij behoefte aan hebben en zij kunnen kiezen hoe ze het traject vormgeven.

Doelgroep en traject

De MDT is er voor jongeren van 15 tot 30 jaar. Bij trajecten van minimaal 100 uur ontvangen de jongeren een certificaat en Europass. Het is ook mogelijk om met kortdurende trajecten of inzet kennis te maken met de MDT. Naast het certificaat ontvangen de deelnemers training en ondersteuning in de onderwerpen waar zij willen ontwikkelen.

Projectleider

YourCube is als onderdeel van Netwerk Haagse Helpers verbonden met een groot aantal partners in Den Haag. Paula van den Broek is werkzaam als projectleider YourCube en actief in de vormgeving van de MDT-trajecten. Ze bedenkt nieuwe ideeën, monitort en verbetert het begeleidingsproces, breidt het netwerk uit en is bezig de bekendheid van de MDT te vergroten en leerervaringen en successen te delen. 

Meer informatie volgt snel!