Wij zijn het jongerennetwerk van Den Haag, die hulp biedt aan mensen met weinig of geen netwerk. Wij geloven in het creëren van een win-win situatie, waarbij we jongeren actief inzetten om hulpbehoevende stadgenoten te helpen. Zo zijn we samen één stad.

Wij vinden het belangrijk om, naast de concrete bemiddeling, aandacht te besteden aan het vergroten van bewustwording en bereidheid van jongeren om de stad te dienen. Bereidheid ontstaat wanneer jongeren geraakt worden door de nood die zij om zich heen zien, maar ook verlangen en oog krijgen voor de mogelijkheden om positieve verandering te brengen. Deze bereidheid om te helpen wordt verder vergroot wanneer vrijwilligers ruimte ervaren om zelf in actie te kunnen komen met een bestaande hulpvraag of initiatieven te nemen voor het oplossen van een door hen zelf gesignaleerde hulpvraag. Netwerk Haagse Helpers helpt vrijwilligers te ontdekken waar hulp geboden kan worden en hoe deze hulp vorm kan krijgen.

Initiatief

Begin 2017 kwam Stichting TijdVoorActie in contact met Alex Haas. Een bevlogen inwoner uit de omgeving Den Haag met een groot netwerk, hart voor jongeren, vrijwilligerservaring en een ruime werkervaring in de commerciële wereld. Samen met andere ‘helpers’ is hij Netwerk Haagse Helpers gaan ontwikkelen.

Onze missie

NHH is een jongerenbeweging die zich inzet voor een sociaal verbonden stad.

  • Wij streven naar een samenleving waarin jongeren het vanzelfsprekend vinden om hun talenten in te zetten voor mede-Hagenaars.
  • Dit doen we door jongeren te inspireren en te activeren om deel te nemen aan sociale en/of praktische hulpactiviteiten.
  • Daarmee brengen we verschillende werelden bij elkaar waarin de persoonlijke ontmoeting centraal staat.  Het doel van Netwerk Haagse Helpers is hulp en netwerk bieden aan mensen die weinig of geen netwerk hebben.

Ons bestuur

  • Voorzitter: Douwe Meindertsma
  • Penningmeester: Marieke van Nieuwenhuizen
  • Secretaris: Raïsh Farzand Ali
  • Algemeen bestuurslid: Richard van den Hout

Ons team

team 3

Alex Haas

Initiatiefnemer/Projectcoördinator

Vanuit mijn positieve instelling en betrokkenheid bij de lokale maatschappij, zie ik snel mogelijkheden. Als jongeren zich inzetten, dan ontstaan er mooi dingen! “Wees niet op jezelf gericht, maar op de ander’’.

20180327_190614

Andrea Kreulen

Projectcoördinator
Wij/ik geloof dat jongeren waardevol zijn voor mensen zonder helper voor de Haagse samenleving. Vanuit mijn overtuiging dat elke jongere van binnen blij wordt om wat te betekenen voor een ander.  “Hulp geven is hip” “hulp vragen is cool” en allebei is waardevol.
FullSizeRender

Niccolo Seffelaar

                                        Ambassadeur

Ik geloof in solidariteit en betrokkenheid. Door te helpen kan iedereen bijdragen aan de Haagse maatschappij.

IMG-20170718-WA00108

Paula van den Broek

Projectleider YourCube

Niets is zo belangrijk voor de toekomst als investeren in jonge mensen. En niets is zo belangrijk voor een samenleving als een waarin we naar elkaar omzien.  Ik geloof dat jongeren de wereld kunnen veranderen. That’s real business!

16196032_10154757412945708_8025354054897388254_n

Anil Kumar

Ambassadeur

De stad van Vrede en Recht kent helaas nog veel onrecht. Veel mensen die hulp nodig hebben, waar jonge vrijwilligers verschil kunnen maken. Als ambassadeur wil ik me inzetten om Netwerk Haagse Helpers op die plekken van onrecht te krijgen om kwetsbare te helpen.

IMG_8289 22

Jornah Janga

Afstudeerstudent

Een gezegde waar ik in geloof en wat betekenis heeft voor de Haagse samenleving: “Waarom moeilijk doen, als het ook samen kan?”